PRODUK KAMI :-

Bakery
*MENERIMA TEMPAHAN
~ KEK
~ ANEKA JENIS ROTI
~ DESSERT
~ ANEKA BAHULU (BAHULU CERMAI/BAHULU KEMBOJA/BAHULU GULUNG)

Crochet @ Kait
*MENERIMA DAN MENJUAL
~HASIL KAIT YANG TELAH SIAP
~MENERIMA TEMPAHAN HASIL KAIT
~MENJUAL LEBIH 200 E-PATTERN KAIT

KEPADA YANG BERMINAT, SILA HUBUNGI TERUS

MELALUI EMAIL
yati2199@gmail.com
MELALUI HP SMS ATAU CALL TERUS 019-7137078


Saturday, September 21, 2013

Cubaan Pertama..

Assalamualaikum..


Selepas seminggu belajar baking ngan chef amer. .


Atas permintaan anak, ini je yg paling simple dapat mama sediakan untuk anak2 mama. Hanya menggunakan vanilla sponge cake dilapis dengan fresh cream dan ganache choclate. Di tabur kelilingnya dengan Almond Caramel.

Pada asalnya nak buat kek eskrim. Dah siap beli eskrim dh.. lps lapis yg pertama, masuk la kejap dlm freezer. Bila keluarkan.. kek yg sebelah atas dh melorot pehtu eskrimnya cair n meleleh.. hmm... wrap terus n biar keras..

Nasib baik la ada spare lg 2 keping sponge cake.. cuma pd asalnya nk buat 4 keping hanya jd 2 keping je.. bole la dr xde.. kn?

Byk lg nk kena belajar ni.. nk buat spiral yg 6 aje tu pon payah sbb masa piping tu agak licin. Nk buat bunga yg kecik2 tepi tu pun payah sket. Masa piping x nk lekat pulak..tu yg nampak mcm terkehel sket.. hehe..

Tulisan tu? Hehe.. asal bole je.. oleh kerana bukan di rumah sendiri jd x dpt nk sediakn yg lbh baik n sempurna sbb guna apa yg ada je.. bole la daripada xde..


Apa pun.. rasa x puas hati lg ni.. akan diperbaiki lbh baik dari yang ini.

Wednesday, September 18, 2013

Pavlova

Saiz 8 inch

Ini la rupanya pavlova saya. Mlm ni buat lg 2 biji. Tempahan dari customer tetap. Esok minta tolong en suami hantarkan ke rumah Pn Shiekin. Sepatutnya keana hantar selasa. Tapi disebabkan tiada stok strawberry terpaksa tunda ke hari ini.

Thursday, July 21, 2011

Saturday, July 2, 2011

New Motif Patterns


Patterns - patterns motof ini pelbagai guna. Jika tidak di sambung, boleh dijadikan sebagai alas gelas atau mangkuk. Tapi jika di sambungkan antaranya :-

  • Beg
  • Alas Dulang
  • Chair Back
  • Baju
  • Shawl/ Scaft
  • Sarung Bantal Sofa
  • Alas Meja
  • Dan macam-macam lagi ikut kreativiti masing-masing


Sila lihat page motif ya..