Cubaan Pertama..

Assalamualaikum..


Selepas seminggu belajar baking ngan chef amer. .


Atas permintaan anak, ini je yg paling simple dapat mama sediakan untuk anak2 mama. Hanya menggunakan vanilla sponge cake dilapis dengan fresh cream dan ganache choclate. Di tabur kelilingnya dengan Almond Caramel.

Pada asalnya nak buat kek eskrim. Dah siap beli eskrim dh.. lps lapis yg pertama, masuk la kejap dlm freezer. Bila keluarkan.. kek yg sebelah atas dh melorot pehtu eskrimnya cair n meleleh.. hmm... wrap terus n biar keras..

Nasib baik la ada spare lg 2 keping sponge cake.. cuma pd asalnya nk buat 4 keping hanya jd 2 keping je.. bole la dr xde.. kn?

Byk lg nk kena belajar ni.. nk buat spiral yg 6 aje tu pon payah sbb masa piping tu agak licin. Nk buat bunga yg kecik2 tepi tu pun payah sket. Masa piping x nk lekat pulak..tu yg nampak mcm terkehel sket.. hehe..

Tulisan tu? Hehe.. asal bole je.. oleh kerana bukan di rumah sendiri jd x dpt nk sediakn yg lbh baik n sempurna sbb guna apa yg ada je.. bole la daripada xde..


Apa pun.. rasa x puas hati lg ni.. akan diperbaiki lbh baik dari yang ini.

Comments